Som gjorts av Raquel Acosta
På midsommar är det vanligt att äta sill, köttbullar, och färskpotats med gräddfil och gräslök.
Har har vi ett recept på fransk löksill, för 4-5 personer:
Ingredienser
- Lag
- 1 dl ättiksprit 12 %-ig
- 2 dl socker (knappt)
- 2 dl vatten
- 4-5 hela filéer matjesill
- 2 st rödlökar (1,5-2 hg)
- ½ tsk sandel (kan uteslutas)
Gör så har
- Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös".
- Koka upp lagen, och låt svalna.
- Vispa ner sandeln i lite av lagen, den löses ej, men behöver stå och "färga".
- Skär rödlöken i rätt små bitar ("åt bägge håll").
- Slå vattnet av sillen och skär de i ca 2 cm stora bitar.
- Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst.
- Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker.
- Låt stå och dra i ett par dar.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar